Akropol Sötétszürke 5Kg /db

11660 Ft

5991433467254
Forgalmazó:Anda Ker.Kft. Származási hely: EU
Egységár: 2 332,00 Ft/kg
#22GE

Cikkszám: 9184 Kategória:

Leírás

Az Akropol® vizes diszperziós, akrilát kopolimer bázisú, gyárilag színezett, gyorsan száradó díszítő és felületvédő bevonóanyag. A belőle készült bevonat fagyálló, kopásálló, hosszú élettartamú.
A festék külső és belső térben egyaránt alkalmazható.
Előnyös tulajdonsága alapján javasoljuk lábazatok, palából készült tetőfedő elemek (hullámpala, síkpala), beton, cementvakolat és cementkötésű faforgácslapok díszítő és védő festésére.

Felhasználás:
Az alapfelület szilárd, zsír, olaj, por és egyéb szennyeződésektől mentes, légszáraz -max. 3-4 tf % nedvességtartalmú legyen.
Különösen nagy gondosságot igényel a régi palafelületek tisztítása, mert a pórusos felületen a különféle gombák és mohafélék  erősen  megtapadnak.
Ha a felület már korábban át volt festve, akkor az esetlegesen feltáskásodott, málló festékréteget mechanikusan el kell távolítani. Ezt követően a felületet nagy nyomású vizes mosóval, vagy gőzborotvával alaposan meg kell tisztítani. A felületet meg kell szárítani, majd ezt követően lehet felhordani az alapozó-ill. festékréteget.
Az alapfelület és levegő hőmérsékletének a felhordás közben, és az azt követő 1-2 napban  +5°C felett kell lennie. Az erősen szívó felületeket egyszeres mennyiségű vízzel hígított Toscana univerzális alapozóval kell alapozni (anyagszükséglet 0,06-0,1l/m²). A felület az alapozó megszáradása után (kb. 1 óra) átfesthető.
A festéket 2 rétegben kell felhordani.
Az első réteg festékanyaga max. 20 tömeg % vízzel hígítható.
Kb. 1 óra száradási idő után hordható fel a második réteg festékanyag, melyet max. 10 tömeg % vízzel hígíthatunk.
A felhordáshoz ajánlott eszközök:ecset, henger, szórópisztoly.
A szerszámok a használatot követően (5-10 percen belül) vízzel tisztíthatók.
Megjegyzés: Olyan felületeket, ahol mészkivirágzás látható, csak többszöri, teljes felületű, bő vizes lemosás és száradás után szabad lefesteni

Anyagszükséglet:
0,20-0,25 liter / m2 hígítatlan festék 2 rétegben, a felület szívóképességétől függően